Algemene inkoopvoorwaarden | Algemene verkoopvoorwaarden | Lieferungs und Zahlungsbedingungen

‘‘Sterk door innovatie’’

Continue aandacht voor de gezondheid en kwaliteit van het dier

Wat wij doen

Varkens

Bij de handel in varkens werken wij met varkensmesterijen en gesloten bedrijven. Het is onze kerntaak om het beste prijsresultaat te bereiken. Dat doen we door, in overleg met deze bedrijven, zorgvuldig de juiste varkens te selecteren en te verhandelen via kanalen in zowel het binnen- als buitenland.

Om het beste prijsresultaat te bereiken, houden we de kosten altijd zo laag mogelijk. Daarom proberen we altijd volle vrachten rechtstreeks bij onze klanten te laden en te transporteren naar de afnemer.

Bij kleinere aantallen, of gemengde partijen, maken we gebruik van een verzamelplaats. Daar zijn onze medewerkers aanwezig om de verdeling van verschillende vrachten in goede banen te leiden.

Biggen

Biggen worden door ons geleverd aan varkensmesterijen. Bij een groot aantal vermeerderaars uit ons eigen netwerk, kopen wij wekelijks biggen in. Om te kunnen garanderen dat wij ook hier het juiste big op het juiste moment op de juiste plaats hebben, is er nauw overleg met deze bedrijven. Samen bepalen we welk soort biggen wij voor hen inkopen. Tijdens dit proces is er continue veel aandacht voor de gezondheid én kwaliteit van het big.

Slachtzeugen

Voor een groot aantal vermeerderaars verzorgen wij de handel én het transport van hun slachtzeugen. Wij zijn verantwoordelijk voor het transport naar een verzamelplaats waar de slachtzeugen gewogen worden. Veelal worden deze dieren afgenomen door slachterijen uit het buitenland. Om voor deze vermeerderaars altijd de beste prijs en condities af te kunnen dwingen, werken wij continue actief aan de uitbreiding van onze afzetkanalen.

Fokmateriaal

De aansluiting van een vermeerderaar met de behoefte in de markt is een belangrijk onderwerp. Het is dan uitermate belangrijk om de juiste keuze te maken voor het type big dat men gaat produceren. Het is ons specialisme hierin te adviseren. Vanuit onze expertise, ervaring én netwerk zijn wij in staat actief mee te denken met vermeerderaars om de juiste keuze te kunnen maken op het gebied van fokmateriaal (fokgelten en eindberen).

Contractstallen

De wisselwerking tussen vraag en aanbod van contractstallen is er continue. Wij kunnen bemiddelen tussen vraag en aanbod. Daarbij zijn verschillende opties voor de condities van een contractstal mogelijk. Onze dienstverlening gaat vanaf het huren van enkel een stal tot aan het huren van een stal met volledige verzorging van de varkens.

Darwinstraat 7-G
6718 XR Ede
T: +31 (0)318 463 040
F: +31 (0)318 461 022
Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio